Slider

Hook Finland Oy, Hook, on Sasu Paakkunaisen ja Roope Salmisen 2003 perustama yritys, joka perustettiin improryhmä Kolinan pyörittämistä varten. Yritys tuotti ryhmän klubit, keikat ja kiertueet työllistäen toistakymmentä freelance-taiteilijaa ja -teknikkoa.

2013 toiminnan laajentuessa muun esittävän taiteen tuotantoon, muusikko Kalle Lindroth lähti mukaan yritykseen. Tällöin Hook pyöritti omaa teatteria Helsingissä, Klubiteatteri, jonka lavoilla laitettiin alulle muun muassa Kultaisen Venlan voittanut Alasti-klubi.

Lindrothin musiikkialan tuntemus ja silloisen toimitusjohtajan ponnistelut mahdollistivat Slush Music -kasvuyritystapahtuman perustamisen Kaapelitehtaalle 2016 yhteistyössä Slushin kanssa. Slush Music toi yhteen musiikin ja teknologia-alan edustajat keskustelemaan musiikkialan tulevaisuudesta.

Slush Music 2016. Kuva: Slush

2018 Slush Musicin yhdistyessä Slush -päätapahtumaan keskityimme taiteilijoiden tukemiseen. Kulttuuri- ja viihdealalla oli selkeästi tarve helpottaa esiintyjien tuskaa uusien palvelujen ja yksinyrittämisen vaatimusten keskellä. 

Osaaminen taiteilijoiden arjen, uran ja talouden hallintaan on peräisin omista tarpeista. Hookin toisen perustajan, Roope Salmisen, ura lähti nousukiitoon Tähdet, tähdet -ohjelman ja Roope Salminen & Koirat yhtyeen Madafakin Darra julkaisun myötä. Hook kehitti palveluja kuten postin lukeminen, laskujen maksaminen, kalenterin täysi hallinta, yrityksen perustaminen, alan tuntevien kirjanpitäjien kilpailuttaminen ja kyselyiden vastaanotto.

Palvelusta tuli toimiva tuote.

Hookin palvelut räätälöidään asiakkaan tarpeiden mukaan aina aikataulutuksesta yrityksen pyörittämiseen ja neuvottelupöytään. Pääasia on, että taiteilija voi keskittyä omaan työhönsä 100%.

Hook on yhteen hitsautunut tiimi eri alojen osaajia. Joukosta löytyy tuotannon, yritystoiminnan ja esittävän taiteen ammattilaisia. Olemme toisiamme tukeva yhteisö ja suunnittelemme asiakkaiden uraa pitkällä tähtäimellä ja mahdollisimman monialaisesti. Niin asiakkaiden, kuin yhteistyökumppaneidenkin, kanssa tavoitteenamme on luoda avoin ilmapiiri, jossa hyödynnetään kaikkien vahvuuksia tehokkaasti.